Різдво Христове

Різдво Христове - велике християнське свято, встановлене на згадку народження Ісуса Христа у Віфлеємі. Належить до числа двунадесятих свят.

Народження Ісуса Христа, Спасителя світу (Луки 2:1-21), було передбачене багатьма пророками. Одна Книга Закону Божого передає цю історичну подію так:

«Римський імператор Август наказав зробити в підпорядкованій йому Іудейській землі народний перепис. Для цього кожен іудей повинен був йти записатися в тому місті, де жили його предки. Йосип і Марія вирушили для запису в місто Віфлеєм. Тут вони не могли знайти місце в будинку, так як з нагоди перепису в Віфлеємі зібралося дуже багато народу, і зупинилися за містом у печері, куди пастухи заганяли худобу в погану пагоду. Тут вночі Пресвята Діва народила Немовля, сповила Його і поклала в ясла.
У ніч Різдва Христового пастухи віфлеємські пасли свої отари в полі. Раптом з'явився їм ангел. Пастухи злякалися. Але ангел сказав їм: «Не бійтеся! Я благовіщу вам велику радість: в цю ніч народився Спаситель світу і ось вам знак: ви знайдете Дитину сповиту, що в яслах лежатиме.» У цей час на небі з'явилося багато ангелів, які славили Бога і співали: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління».

Коли ангели зникли, пастухи стали говорити: «Ходім до Віфлеєму й подивимося, про що сповістив нас Господь». Вони прийшли в печеру і знайшли Марію, Йосифа і Немовля, що лежить в яслах. Вони поклонилися Йому і розповіли Йосипу і Марії, що бачили і чули від ангелів.

Хай Різдво з тим завітає,
Чого серце забажає.
Хай несе у кожну хату
Щастя, радості багато,
Хай смачна кутя Вам вдасться,
Хай в сім’ї панує щастя.
Щоб весела коляда
В хату радість принесла.

Кiлькiсть переглядiв: 495